Mastodon
@Portland Trail Blazers

Alperen Şengün’ün Portland Trail Blazers maçı performansı | 18.12.2022



🤝Kanalımıza katıl butonu ile destek olabilirsin:
https://www.youtube.com/channel/UCbpkmMfvXhvpfI-IGUQbHdg/join

Alperen Sengun Highlights vs Blazers

#alperensengun

📸 Instagram:
https://instagram.com/zelimirhbk

🐤Twitter:

📬E-Posta:
zelimirhbk@outlook.com

☘Patreon Bağış:
https://patreon.com/zelimirhbk

👏Beğenmeyi ve Abone olmayı unutmayalım

37 Comments

  1. Biraz şanslı olsa 16-18 sayı yapabilirdi basit atışları kaçırması kötü olmuş. Geçen seneki özgürlüğü yok. Rolü çok kısıtlanmış gibi.

  2. Güçlü pivotlar karşısında üstünlük gösteremiyor.İlerde umarım güçlenir ve şut tehditini de kendine ekler Al P❤

  3. Herkes Houston’dan gitsin diyor da, hangi takıma gitsin? Adam utanmamış pelicans’a gitsin demiş. Yok lakers’a gitsin! Zaten davis 5 numara oynamak istemiyor!!! Arkadaş pelicans’da valanciunas var. Hadi onu bi şekilde kesti diyelim, zion – mccollum – larry nance – ingram. – alvarado varken Alperen’e kıçını dönsün post-up zorlasın diye top mu atacaklar sanıyorsunuz! Alperen şu an spurs, pistons, hornets vs. Hariç hiç bir takımda direkt oynayamaz. Onlarda bile şüpheli. Rockets’ta şu an 1 ikinci, 1 üçüncü sıra picki var. Muhtemelen seneye de ilk üçten çekecekler. Siz dua edin de pivot çekmesinler. Belki pg çekerlerse kpj’yi falan takaslarlar da takım biraz rahatlar.

  4. Artık Silas ı boşverip kafasına göre takılmalı Yoksa sıradan bir oyuncuya dönüşecek İpleri eline almalı beğenmeyen göndersin ..

  5. Orta mesafe geri çekilerek atışını geliştirebilse skor olarak 20 ortalama yakalar kesinlikle, sürekli potaya giderek bitirmek istiyor, bu da çok yorulmasına sebep oluyor. Yine de Alpereni izlemek ayrı bir keyif..

  6. Alperen şengunun acilen fiziğini ve şutlarını geliştirmesi gerekiyo çünkü boyu 2.08 ve diğer pivotlara karşı güçsüz kalıyor

  7. Alperenin takımı iyi olmadığı için savunma yapmaktan yoruluyor şutları kaçırmaya başlıyor…aldığı süreye göre yaptığı sayı fena değil…2 gün de 1 maç yapıyorlar kolay değil.5,10 kg kas üstüne koyarsa çok yararlı olur NBA deki her takım için…Sadece pivot işini yapacağı bir takım da …3 lük üzerine çalışmalı bu arada…Şimdi yapması gereken ıstatistik kasmak yeni takımı için…2 iyi transferle bu takım da düzelir o ayrı…Alperen biraz daha liderlik etmesi de faydalı olacaktır…o özelliği var…

  8. Silas denen adamdan oldukça rahatsızım. Her geçen gün sürelerini düşürüyor Alpi'nin. İlk 5'te başlayanlar arasında zaten hep en az süreyi alan adamdı zaten de, diğer oyunculara uygulamadığı tavrı Alperen'e uyguluyolar. İlk 20 dakikada 4 sayı atan adamları benche almazken Alperen ilk periyotun ortasında hemen benche geliyor.

  9. Yahu herifin yüzüne vuruyorsun buna da itiraz ediyorsun. Ayrıca biraz orta mesafe çalışmali Alpy önündeki ile atış atabilecek mesafedei olmasına rağmen ısrarla ikili mücadeleye giriyor zorluyor. Vesely gibi orta mesafe şutları da çıkarsa çok daha iyi olacak.

  10. Nurkic, Gobert vs. gibi geleneksel ve kendinden boy ve fizik olarak üstün pivotlara karşı boyalı alan üstünlüğü kuramıyor Alperen ki bu çok doğal. Dolayısıyla şut tehdidi yaratması gerek. Orta mesafe, Floater ve hatta 2-3 adet 3 sayı atabilen bir pivot haline gelirse hem oyunu açacak takımındaki slasher'lar için hem de fake ile drive etme şansı bulacak. Alperen'e karşı çok sabırsızım, büyük potansiyel görüyorum ve bir an önce o potansiyele ulaşmasını arzuluyorum. Biri bu çocuğa el atsın artık sabaha kadar 3lük ve orta mesafe denese ne olur zaten Houston kaybediyor neredeyse her maçını. Bu fırsatı doğru kullanmalı.

  11. bence orta mesafeden daha çok denemeli içeri giremediği anlarda veya postta topu aldığında o tehdidi oluşturursa içeri girmesi daha da kolaylaşacaktır

  12. Orta mesafe şut, fade away şut bunları yapamadan her geçen gün senin için daha zor olur Alperen.

  13. Mid-range yok,
    Fade-Away yok,
    3lük hiç yok.
    Azıcık dribble ve dunk var. Sanki yıl 1970. Çok şey geliştirmeli yoksa NBA'de kalamaz

  14. Silas falan değil. Güçlü iri pivotlar karşısında etkisiz kalıyor. Bizim basket cahilleri sadece hücum sanıyor basketbolu. Yusuf nurkic var karşısında kaldı ki hücumda da iyi falan dehildi

  15. My guy missed several layups lastnight. They definitely him the ball more than usual. Love you Alpy!🚀

  16. Arkadaşlar artık böyle her özeti izleyip yorum yapanlar burada böyle alperen şöyle alperen böyle houston zaten şöyle böyle silas bok gibi diye yorum yapsalar da artık şu as bayrakları modundan çıkıp realist eleştiri ve yorumlar yapmamız lazım. bana sorarsan alperen şu an vasat bir oyuncu. şu an houston da değil de başka bir takımda olsa maksimum alacağı süre 15dk bu 1. ikincisi de şu sürekli jokic olacak jokic olacak goygoyu. potansiyel olarak evet olabilir bunu asla inkar etmiyorum peak noktası çok yüksek alperenin. ama oyununu geliştirmesi gereken o kadar çok nokta var ki. ben de daha geçen haftaya kadar hep jalen a kpj ye silas a kızdım fakat maçları full izlemeye başlayınca gördüm ki alperene topu emanet etmek şimdilik mantıklı değil. klasik türk zihniyeti. suç asla alperende olamaz. çünkü o JOKIC. ya silas, ya jalen kpj ikilisi. ama asla alperen değil. bıraksalar all star olur. geçelim arkadaşlar rica ediyorum. daha 2. senesi önünde uzun bir kariyer var. bunlar normal şeyler. kendini geliştiriyor desem de geçen seneye göre gözle görülür tek geliştiği nokta serbest atışlar. adamda şut atma diye bir olay yok yani 0. hala arkamı döneyim derdinde bi sıkıştırma gelince de eli ayağı birbirine dolanıyor ÇOĞU ZAMAN. hayır öyle içeriyi zorlayacak bir cüssen de yok ki amk alperen. boyun uzun smaç vurarark bitir, yok. Alperen eğer kariyerinde "5-10mlik" oyuncu olmak istemiyorsan git her gün günde 5000000 tane şut at.

  17. kendini gelistirmese fazla birsey olmaz ne kadar ofansiv silahin varsa bir okadar da zor savunulursun, furkana bakin anlarsiniz

  18. İlk seyrettiğimde kötü oynamış dedim ama 2. defa seyrettiğimde aslında nasıl mücadele ettiğini gördüm ve aslında pas verdiği kişilerin tutamadığını gördüm. Bir de tam bir yerde patlayacakken şanssız iki şut kaçmış (Art arda şut ve smaç ile tamamlama). Yalnız, Yusuf Nurkic Alperen'in smacını çok efsane durdurmuş. O durdurmasa bütün Rockets gaza gelecek ve bütün Portland'ın (Takım :D) morali bozulacaktı.

  19. Hook denediği zamanlar yüksek sayı yüzdesine ulaşıyordı. 2-3 maçtır denemeyi çok azalttı.

  20. Analizlere yorumlara bak eskiden basketbol seyircisi bu kadar cahil değildi ya 😀 Aylar belki seneler sürecek bir süreç olmasına rağmen çok acil iki günde bilemedin bir haftada fiziğini geliştirip yine çok acilinden yüzde %50 üstü üçlük atmalısın Alperen. Orta mesafeleri unutmuşum onları da çok acilinden geliştirmelisin. Sokamıyor olmana rağmen maçlarda daha çok şut denemelisin Alperen sen satmayacaksın da elin amarigalısı mı satacak, bu kadar da tarafsızız. Ellerini havaya kaldırmayı bırak demiş miydim demediysem söylemiş olayım. Bunları yapmazsan gidişat sıkıntı Alperen.

  21. Yaşı genç, zamana ihtiyacı var ancak sunu anlamak gerek. Hic sut atmadan nasil bir jokic olcak onu anlamiyorum. Ne cok fizkli nede hizli. Post ozelllikleribi bir kenara koyarsak. Bir cok konuda yetersiz. 20 sayi ve civari attigi maclarda ya zayif rakiplere denk geliyor. Yada zaten mucadelesi bitmis maclarda atiyor. Houston hedefli bir takim olsa suan 15 – 20 dk den fazla oynayamaz. Belkide oyle olmali alperen cok calismalı. Suan bir star degil aday adayı sadece…

  22. Takımda ilerleme var 8 sene daha beraber oynarlarsa bişeyler olabilir Şaka bi yana 21 dk ne dir ya ilk beş başlayan adama

  23. Maçı izledim. Portland'ın attığı nerdeyse her 3lük girdi. Houston nerdeyse hepsini kaçırdı. 29 üçlük denemişler sadece 3 tanesi girmiş. O kadar kötülerdi ki. Alperen her zaman ki gibi fena değildi oyunu takıma göre ama bazen basit atışları kaçırması canımı sıkıyor. Pota altı pozisyonları biraz daha iyi kullanması lazım.

  24. Bitiricilik konusunu halletse, süperstar ışığı verecek fakat pota altı bitiriciliği çok zayıf. Zamanla aşacağına inanıyorum.

  25. Rockets geçen sezona göre daha iyi oynuyor, takım daha organize. Fakat çok büyük bir eksikleri var o da üçlük. Takım olarak 3lükte zorlanıyorlar. Alperen de orta mesafe atabilecekken hep pota altına kaçıyor.. onun dışında Alpi fazlasıyla iyi gidiyor. Daha fazla dakika verilse çok daha iyi şeyler yapacağının herkes farkında.

Write A Comment